Primarul din Miercurea Ciuc despre relansarea economiei: Noi am făcut eforturi ca să aducem bani aici

Social

Primarul municipiului Miercurea Ciuc, Raduly Robert Kalman, a declarat luni, într-o conferinţă de presă susţinută online, că situaţia economică la nivelul oraşului este una bună, în contextul în care unităţile productive private au continuat să funcţioneze, iar investiţiile se derulează într-un ritm susţinut.

„Noi, totuşi, suntem într-o situaţie bună, atât la nivel de România, cât şi de municipiu, pentru că economia, în mare parte, a continuat să funcţioneze, nu neapărat sfera publică, ci partea privată a economiei. În ceea ce priveşte unităţile productive (…) nu a existat şi nu există inderdicţii de funcţionare, de activitate, în ceea ce priveşte zona construcţiilor, de drumuri, civile sau alte asemenea, şantierele au mers în continuare, la foc continuu, practic nu a fost niciun moment vreo restricţie guvernamentală sau locală în această privinţă”, a spus Raduly.

Acesta a dat exemplu faptul că în oraş se execută lucrări de reabilitare termică la zeci de blocuri, se continuă investiţia în modernizarea unui cartier, se lucrează la modernizarea unor unităţi de învăţământ din fonduri europene sau la realizarea drumului de ocolire a municipiului.

„Deci, activitatea economică, cel puţin în partea care putea să fie generată nemijlocit de către noi, a fost chiar forţată, am dat drumul la şantiere noi. Noi am făcut eforturi susţinute ca, prin investiţii, să aducem bani aici. Ce înseamnă? Constructorul vine, forţa de muncă vine, primeşte bani, salariu, acei bani rămân aici, se cheltuiesc în zonă. (…) Desigur că au fost anumite segmente ale activităţii care au fost, poate mai vizibile decât cele despre care v-am vorbit, care au fost afectate, pe zona comercială, a alimentaţiei publice, de măsurile luate de Guvernul central şi nicidecum de noi, de comunitatea locală sau Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă . (..) Noi, ce ne-a stat în putinţă am făcut tot, inclusiv prin a sta la dispoziţia concetăţenilor noştri, persoane fizice sau antreprenori prin serviciile noastre online, nu am sistat niciun moment serviciile noastre de relaţii cu publicul, doar că le-am transferat la nivel online”, a mai spus Raduly. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul