Opt dintre angajaţii laboratorului SJU Miercurea Ciuc, testaţi pozitiv la SARS-CoV-2

Social

Opt dintre angajaţii laboratorului Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc au fost testaţi pozitiv la infecţia cu SARS-CoV-2, o parte dintre investigaţii fiind asigurate acum pe baza unui contract cu un laborator privat.

Referentul de presă al SJU Miercurea Ciuc, Kiss Edit, a precizat, pentru AGERPRES, că şapte dintre angajaţi sunt internaţi în spital, iar primele concluzii ale anchetei epidemiologice arată că sursa infecţiei este din afara spitalului.

“Opt dintre angajaţii laboratorului au fost confirmaţi cu infecţia SARS-CoV-2. Pacienţii spitalului nu sunt afectaţi de cele întâmplate, funcţionarea laboratorului este asigurată în continuare, se realizează o parte a investigaţiilor necesare, iar unele servicii sunt asigurate de către un laborator privat, pe baza unui contract încheiat pentru situaţiile de necesitate. Dintre angajaţii infectaţi, şapte sunt în spital, unii sunt asimptomatici, unii au simptome uşoare şi sunt în curs şi alte teste. Ancheta epidemiologică este în curs de desfăşurare, primele rezultatele arată că infecţia a fost pornită din sursă externă”, a declarat Kiss Edit.

Datele furnizate de Instituţia Prefectului arată că, de la începutul pandemiei, în judeţ s-au înregistrat 780 de cazuri de COVID-19, în ultimele 24 de ore fiind confirmate alte 9 îmbolnăviri.

Până în prezent, s-au vindecat 630 de persoane, 97 se află internate în spitalele din Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc şi Gheorgheni, iar 30 de harghiteni confirmaţi cu COVID-19 au decedat.

Datele statistice mai arată că 23 de persoane se află izolate la domiciliu, iar 285 sunt în carantină la domiciliu. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul