Consiliul Judeţean construieşte al cincilea imobil cu locuinţe pentru medici

Social

Consiliul Judeţean (CJ) Harghita construieşte, la Miercurea Ciuc, al cincilea imobil cu locuinţe pentru medici, investiţia având rolul de a atrage tinerii specialişti la Spitalul Judeţean de Urgenţă.

Preşedintele CJ Harghita, Borboly Csaba, a vizitat, luni dimineaţă, şantierul aflat în imediata apropiere a spitalului, unde se ridică noile locuinţe şi a precizat că efortul este unul semnificativ şi că există deja o listă de aşteptare cu medici care au nevoie de aceste apartamente.

“Construim cel de-al cincilea imobil cu locuinţe de serviciu, care conţine patru apartamente pentru medici. S-a văzut că decizia de a construi locuinţe pentru personalul medical, pe care am luat-o în urmă cu opt ani, a dat rezultate, aşa au venit în Miercurea Ciuc foarte mulţi medici specialişti. În prezent mai avem 16 medici pe lista de aşteptare şi, pentru că dezvoltăm spitalul şi vom avea inclusiv compartimente pe care le au doar spitalele universitate, aşteptăm să vină la noi medici de specialitate şi din alte părţi. De aceea, acest efort este unul semnificativ, dar ne lipseşte un teren, unde să putem construi mai multe locuinţe de serviciu. Am făcut o solicitare în acest sens primăriei, dar încă nu ne-a fost transferat, aşa că astăzi am lansat încă un apel către populaţie, dacă cineva are de vânzare un teren situat într-un perimetru de 500 de metri pătraţi de la spital, la un preţ rezonabil, noi l-am cumpăra, pentru că dezvoltarea spitalului fără medici de specialitate nu este posibilă”, a declarat Borboly Csaba.

La rândul său, deputatul UDMR Korodi Attila a arătat că este foarte important să fie dezvoltat Spitalul Judeţean, astfel încât locuitorii să beneficieze de servicii medicale de calitate şi de aceea trebuie create condiţii pentru ca medicii să vină să profeseze la Miercurea Ciuc.

“Trebuie să întărim Spitalul Judeţean de Urgenţă, pentru că unităţile spitaliceşti din Târgu Mureş şi din Braşov se află la mai mult de 100 de kilometri şi nu toate problemele complexe pot fi rezolvate, din cauza distanţelor. Şi atunci, unul dintre elementele de care ţin cont medicii care vin într-o localitate nouă este cel al condiţiilor care li se oferă şi al banilor pe care trebuie să îi cheltuiască pentru mutarea în alt oraş. Aceste investiţii sunt foarte importante, am reuşit să avem în spital servicii medicale complexe tocmai datorită faptului că au venit specialişti tineri, care au considerat că aici se pot dezvolta profesional şi au deschis noi oportunităţi spitaliceşti”, a afirmat Korodi.

Noul imobil construit de CJ cuprinde patru apartamente formate dintr-un un dormitor, o cameră de lucru, o bucătărie, o baie şi un antreu.

Valoare investiţiei se ridică la 1.070.000 lei, iar lucrarea trebuie să fie finalizată şi recepţionată pe 31 ianuarie 2021. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul