A fost finalizat spitalul modular din curtea Secţiei de Boli Infecţioase a SJU Miercurea Ciuc

Social

Capacitatea secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc a fost extinsă cu zece paturi, după ce a fost finalizat spitalul modular, realizat cu finanţarea Consiliului Judeţean Harghita.

Extensia modulară a fost realizată din şapte containere, amplasate în curtea secţiei de Boli Infecţioase, care dispun de dotările necesare pentru îngrijirea bolnavilor.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, dr. Konrad Judit, a declarat marţi, la ceremonia de inaugurare, că este o zi specială, iar realizarea spitalului modular reprezintă un lucru foarte important, care duce la creşterea capacităţii de cazare, dar oferă şi posibilitatea de izolare a pacienţilor. Un al optulea container este folosit ca vestiar pentru personalul medical care lucrează la secţia respectivă.

Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, a precizat că investiţia s-a realizat în trei săptămâni şi are o valoare totală de 245.000 lei. Jumătate din containere au fost achiziţionate direct de Consiliul Judeţean, iar celelalte au fost cumpărate de Spitalul Judeţean de Urgenţă, din fonduri primite tot de la Consiliul Judeţean.

Prezentă la eveniment, şefa Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Harghita, dr. Tar Gyongyi, a vorbit despre un exemplu de colaborare, în sprijinul sistemului sanitar.      “Ceea ce ne-a lovit foarte brusc şi neaşteptat a declanşat aici o colaborare fără precedent pot să spun, în care, indiferent de apartenenţă profesională, etnică, politică, toată lumea s-a raliat în rezolvarea problemelor judeţului. Judeţ unde este cunoscut că avem o infrastructură spitalicească destul de învechită, care, cândva, în urmă cu 50-60 ani a fost funcţională, dar acum devine tot mai neîncăpătoare. (…)  Vreau să dau exemplu tuturor şi altor judeţe şi altor regiuni că se poate şi noi, care am fost acuzaţi aici de dezbinare, cred că am adus cel mai bun exemplu de colaborare în situaţia actuală”, a spus dr. Tar Gyongyi. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul