Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc a fost acreditat pentru a fi centru de rezidenţiat

Social

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc a fost acreditat de Ministerul Sănătăţii pentru a fi centru de rezidenţiat în mai multe specializări, decizie catalogată de conducerea unităţii sanitare ca fiind una istorică.

“Ne aflăm în faţa unui moment istoric pentru spital. A fost un lucru total neaşteptat, în sensul că actuala conducere a Ministerului Sănătăţii să decidă descentralizarea rezidenţiatului şi să ne aleagă pe lista celor 31 de spitale nonuniversitare care vor pregăti rezidenţi. Este un moment foarte important pentru activitatea medicală a acestui spital şi trebuie să confirmăm încrederea acordată de Ministerul Sănătăţii. Acest lucru vine pe o pantă ascendentă, observaţi că de câţiva ani de zile se întâmplă nişte lucruri pozitive cu spitalul acesta şi cel mai pozitiv este alegerea spitalului ca şi centru de pregătire în rezidenţiat. În urmă cu ani de zile când, împreună cu conducerea de la Consiliul Judeţean, am stabilit strategia de transformare a spitalului, chiar comentam că este criteriul cel mai greu de obţinut”, a declarat directorul Departamentului Cercetare-Dezvoltare al spitalului, medicul de chirurgie toracică Adrian Dobrică.  Acesta a punctat faptul că decizia este neaşteptată, dar meritată, ţinând cont că în ultimii ani sau făcut investiţii semnificative la Spitalul Judeţean de Urgenţă, iar  resursa umană corespunde exigenţelor, echipa de medici care se află la dispoziţia pacienţilor fiind una foarte complexă.

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, a apreciat că este vorba de un pas important pentru spital, punctând faptul că obiectivul este acela de a deveni clinică regională de categoria a II-a.

Borboly a subliniat că trebuie realizate, în continuare, investiţii în construcţia de locuinţe de serviciu pentru medici, astfel încât tinerii specialiştii să se simtă bineveniţi la Miercurea Ciuc şi să aibă încredere că se vor simţi bine şi vor beneficia de pregătire corespunzătoare.  Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc a fost acreditat pentru pregătirea rezidenţilor în 19 specialităţi. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul