Internet gratuit în centrul municipiului Miercurea Ciuc, printr-un proiect european

Social

Turiştii şi locuitorii municipiului Miercurea Ciuc vor putea accesa Internetul gratuit, în centrul oraşului, după ce Primăria a câştigat un proiect european, în cadrul programului WiFi4EU.

Viceprimarul municipiului Miercurea Ciuc, Füleki Zoltán, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că se va putea accesa Internetul gratuit, prin WiFi, în zona de promenadă din centrul oraşului, care este foarte frecventată, atât de turişti, cât şi de localnici.

„Este foarte important, pentru că ştim că, atunci când mergem în străinătate, toate lumea caută un WiFi gratuit. E important şi pentru turişti şi pentru tineri dar şi pentru bătrâni sau alte categorii de cetăţeni, care stau în aer liber şi îşi petrec timpul aşa cum doresc, dar pot accesa Internetul gratuit. (…) O firmă locală va face aceste lucrări şi eu sunt foarte fericit că am ajuns până aici, pentru că mergem spre direcţia unui oraş mai digitalizat. Acum trecut am lansat aplicaţia pentru telefonul mobil a oraşului, Szeredapp, este bilingvă şi până acum am ajuns la un număr de peste 3000 de utilizatori”, a precizat Füleki Zoltán.

Acesta a mai spus că se doreşte ca lucrările, realizate de o firmă locală, să fie finalizate până la pelerinajul de Rusalii, când în Miercurea Ciuc vin turişti din toată lumea.

Proiectul câştigat de Primăria Miercurea Ciuc, în cadrul programului WiFi4EU are o valoare de 15.000 Euro. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul