Aparat de litotriţie unic în ţară, intrat în dotarea SJU Miercurea Ciuc

Social

Un aparat de litotriţie, unic în ţară, în valoare de aproape un milion de euro, a intrat în dotarea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, cea mai mare parte a sumei fiind asigurată din bugetul de stat, iar restul banilor fiind alocaţi de către Consiliul Judeţean.

Şeful Secţiei de Urologie a SJU Miercurea Ciuc, dr. Claudiu Albert, a declarat că este vorba de un vis împlinit şi şi-a exprimat convingerea că rezultatele vor fi spectaculoase, în condiţiile în care peste 80% din cazurile de litiază renală pot fi rezolvate prin metode minim invazive.

“Dacă acum câţiva ani calculii se operau într-o manieră invazivă, pot să vă spun că în ziua de astăzi, conform studiilor de specialitate, peste 80% din calculi pot fi trataţi prin manieră minim invazivă cu acest aparat, (…) cel mai performant pe care îl are în acest moment acest producător la nivel mondial. Am înţeles că aparatul este unicat în ţară, mai există alte aparate de litotriţie, dar nu la nivelul celui pe care îl avem în dotare şi sunt convins că de el vor beneficia în viitor foarte mulţi pacienţi. Şi este bine ca şi cei din zonă, din judeţele învecinate să ştie de existenţa acestui aparat”, a declarat dr. Claudiu Albert.

Acesta a punctat faptul că numărul pacienţilor cu litiază renală este foarte mare şi creşte de la an la an, iar un astfel de aparat “este un element sine qua non”, în contextul în care pacienţii au nevoie de metode de tratament minim invazive.

Managerul SJU Miercurea Ciuc, dr. Judit Konrad, a vorbit despre provocările acestei perioade de pandemie şi a subliniat că se continua demersurile de dotare a spitalului, pentru creşterea calităţii actului medical.

Aparatul de litotriţie a costat aproximativ 4.1 milioane de lei, 90% din fonduri fiind asigurate din bugetul naţional şi 10% din bugetul Consiliului Judeţean. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul