Angajaţii SJU Miercurea Ciuc vor fi testaţi pentru SARS-CoV-2 la revenirea din concediu

Social

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Miercurea Ciuc introduce testarea gratuită şi obligatorie pentru SARS-CoV-2 a personalului care se întoarce din concediu, a anunţat unitatea sanitară.

Potrivit sursei citate, salariaţii spitalului care lipsesc de la serviciu mai mult de şapte zile calendaristice sunt obligaţi să efectueze testarea RT-PCR pentru depistarea eventualei infecţii cu noul coronavirus.

Astfel, la revenirea din concedii, angajaţii vor anunţa Serviciul de Supraveghere şi Prevenire a Infecţiilor Asociate Asistenţei Medicale (SPIAAM), iar testarea, care este gratuită, se va efectua cu 24 de ore înaintea reluării activităţii.

“Situaţia epidemiologică de pe plan naţional şi judeţean ne obligă la măsuri ferme şi pe noi, siguranţa pacienţilor internaţi şi a personalului care-i îngrijeşte este primordială. În august avem mulţi angajaţi care îşi petrec concediul de odihnă, creşte pericolul de infectare şi de aceea luăm această măsură de precauţie. Din punct de vedere financiar este un efort mare. De exemplu, în august preconizăm că vor fi testaţi două sute de angajaţi, dar sunt sigură că această măsură va fi una eficientă”, a declarat managerul spitalului, dr. Konrad Judit.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc are 1.280 de angajaţi. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul