Secţia de boli infecţioase a SJU din Miercurea Ciuc, eliberată pentru a trata bolnavi infectaţi cu noul coronavirus

Social

Secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Miercurea Ciuc a fost eliberată, pentru a trata bolnavi infectaţi cu noul coronavirus, iar pacienţii care necesită internare din cauza unor boli infecţioase vor fi trataţi în spaţiile Secţiei de dermatologie, se arată într-un comunicat al unităţii sanitare.

“Pentru tratarea pacienţilor cu coronavirus s-a desemnat şi s-a eliberat Secţia de boli infecţioase a spitalului, 32 de paturi. Pacienţii care necesită spitalizare din cauza unor boli infecţioase vor fi trataţi la Secţia de dermatologie a spitalului, ale cărei spaţii au fost cedate Secţiei de boli infecţioase. Dacă situaţia epidemiologică o va cere, atunci şi spaţiile Secţiei de boli pulmonare vor fi desemnate pentru tratarea pacienţilor cu coronavirus, iar cei cu boli pulmonare vor fi îngrijiţi la Secţia de boli interne a spitalului”, se precizează în comunicatul menţionat.  Totodată, este planificată mărirea spaţiilor Secţiei de boli infecţioase şi ale Unităţii de Primiri Urgenţe cu containere amplasate în curtea spitalului.

Potrivit sursei menţionate, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, a declarat că instituţia pe care o conduce asigură resursele necesare pentru a sprijini eforturile spitalului.

De asemenea, în comunicat se mai arată că în spital continuă pregătirile pentru cazul în care ar trebui îngrijite un număr mare de persoane infectate cu noul coronavirus, fiind alcătuite planuri pentru diferite situaţii, iar pe secţii se face instructaj în legătură cu măsurile de precauţie şi cu folosirea echipamentului de protecţie.

Sursa citată a mai precizat că, potrivit ordinului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Spitalul Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc a sistat activitatea în ambulatoriile de specialitate şi este în proces externarea pacienţilor care nu reprezintă urgenţe.

În context, managerul SJU Miercurea Ciuc, dr. Konrád Judit, a făcut apel la medicii de familie să trimită la Unitatea de Primiri Urgenţe doar cazurile urgente. “În îngrijirea bolnavilor cronici medicii de familie au o sarcină foarte mare. Le adresăm rugămintea să trimită la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a spitalului numai cazurile urgente. La UPU vom avea pacienţi mai mulţi, medicii de pe celelalte secţii ale spitalului vor ajuta personalul de aici”, a afirmat dr. Konrád Judit. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul