Barurile, discotecile, cluburile, jocurile de noroc – închise în Miercurea Ciuc şi 12 localităţi; masca-obligatorie în perimetrul şcolilor

Social

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Harghita, a dispus, joi, închiderea, timp de două săptămâni, a barurilor, discotecilor, cluburilor şi operatorilor din domeniul jocurilor de noroc, în Miercurea Ciuc şi alte 12 localităţi, unde incidenţa cazurilor de infectare cu noul coronavirus este mai mare de 1,5 la mia de locuitori.

Potrivit hotărârii CJSU, în perioada 9-23 octombrie, nu este permisă activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi în baruri, cluburi şi discoteci în Brădeşti, Cârţa, Ciumani, Dăneşti, Gălăuţaş, Mădăraş, Miercurea Ciuc, Mihăileni, Păuleni Ciuc, Racu, Sânmartin, Siculeni şi Vlăhiţa.

De asemenea, se interzice activitatea operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc, inclusiv cazinouri, cu excepţia agenţiilor de pariuri şi loteriilor unde se eliberează bilet, caz în care se impune respectarea regulilor de distanţare şi măsurilor de siguranţă sanitară.

Totodată, în cele 13 localităţi se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, „pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, pe o raza de 50 de metri în jurul perimetrului exterior al tuturor unităţilor de învăţământ”.

CJSU Harghita „recomandă ferm purtarea măştii pe toata durata deplasării în afara domiciliului”, iar persoanelor vulnerabile li se recomandă să evite frecventarea locurilor publice aglomerate.

Concertele, spectacolele, târgurile, bâlciurile sau evenimentele sportive se pot desfăşura doar cu condiţia respectării măsurilor de distanţare şi siguranţă sanitară în vigoare, iar organizarea sărbătorilor religioase este permisă numai cu participarea persoanelor care au domiciliul sau reşedinţa în localitatea unde se desfăşoară activitatea respectivă.

În localităţile unde se impun restricţiile, autorităţile locale au obligaţia de a efectua lucrări de dezinfecţie a spaţiilor publice pe care le au în administrare.

Potrivit hotărârii CJSU Harghita, în toate localităţilor judeţului se vor decala orele de început şi sfârşit ale activităţii instituţiilor, pentru reducerea aglomerării la orele de vârf, se va organiza munca la distanţă în instituţii publice, acolo unde este posibil, pentru a reduce aglomerarea din birouri şi se introduce obligativitatea igienizării spaţiilor comune din imobile (lift, casa scărilor) de către asociaţiile de proprietari cu sprijinul autorităţilor administraţiei publice locale.

De asemenea, se intensifică activităţile de control privind respectarea măsurilor deja impuse de purtare a măştii, igiena mâinilor şi distanţare fizică în locurile aglomerate.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul