Aparat de ventilaţie mecanică donat Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc

Social

Miercurea Ciuc, 17 sep /Agerpres/ – Un aparat de ventilaţie mecanică a intrat în dotarea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc, fiind achiziţionat din donaţiile făcute de Primăria comunei Frumoasa, Asociaţia pentru Frumoasa şi composesoratele din localităţile Frumoasa, Nicoleşti şi Bîrzava.

Managerul SJU Miercurea Ciuc, dr. Konrad Judith, a mulţumit public joi, într-o conferinţă de presă, primarului comunei Frumoasa, Ferencz Tibor, şi locuitorilor din comunitate, întrucât au fost primii care şi-au oferit sprijinul unităţii sanitare, atunci când a avut nevoie.

La rândul său, primarul comunei Frumoasa, Ferencz Tibor, şi-a exprimat bucuria că a putut sprijini spitalul cu acest aparat care salvează vieţi şi a explicat că, atunci când a început pandemia, a luat decizia ca suma alocată în bugetul local pentru diverse manifestări să fie folosită pentru a achiziţiona un aparat de ventilaţie mecanică.

Suma donată de Primăria Frumoasa reprezintă mai mult de jumătate din valoarea aparatului, de circa 88.000 lei, restul banilor fiind alocaţi de ceilalţi donatori.

Medicul şef al secţiei ATI, dr. Bartha Istvan, a explicat că aparatul care a fost pus în funcţiune la secţia pe care o conduce este unul hibrid, care este folosit în prezent ca un aparat mobil de ventilaţie mecanică, iar dacă situaţia epidemiologică se înrăutăţeşte, poate fi utilizat ca aparat de ventilaţie fix.

Potrivit informaţiilor furnizate de reprezentanţii SJU Miercurea Ciuc, în cadrul campaniei de strângere de fonduri pentru sprijinirea spitalului pentru a face faţă pandemiei de COVID-19 s-au primit, până în prezent, donaţii de peste 3,1 milioane de lei. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul