Un spital modular va fi amenajat în vecinătatea secţiei de Boli Infecţioase a SJU Miercurea Ciuc

Social

Amenajarea unui spital modular, compus din şapte containere, a început luni, în vecinătatea secţiei de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc, în acest fel urmând să se mărească spaţiul pentru îngrijirea bolnavilor şi să fie disponibile saloane care pot fi izolate, la nevoie.

Potrivit unui comunicat al unităţii sanitare, Consiliul Judeţean Harghita, în a cărui subordine funcţionează Spitalul Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc, a cumpărat patru containere, care au ajuns luni la Şumuleu Ciuc, în vecinătatea secţiei de Boli Infecţioase a spitalului, aflată în altă zonă a oraşului decât clădirea centrală a SJU.  De asemenea, SJU a cumpărat alte patru containere, dintr-o donaţie primită de la clubul de fotbal din oraş.  Trei dintre acestea vor completa spitalul modular de la secţia de Boli Infecţioase, iar un container va fi folosit pentru triaj, în faţa Unităţii de Primiri Urgenţe al SJU.

După amplasarea spitalului modular, secţia de Boli Infecţioase, care acum deserveşte bolnavi suspecţi de coronavirus şi bolnavi cu coronavirus, va beneficia de încă zece paturi, se mai arată în comunicatul citat.

“Pe lângă mărirea spaţiului, spitalul modular oferă şi posibilitatea izolării unor saloane, dacă va fi cazul”, a explicat managerul spitalului, Konrád Judit. Şi preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Harghita, Borboly Csaba, a anunţat pe Facebook că a început amenajarea unui spital modular şi a punctat că acest lucru a fost posibil într-un timp foarte scurt, datorită colaborării foarte bune între toate instituţiile implicate. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul