Spitalul Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc restrânge internarea pacienţilor cu boli cronice

Social

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Miercurea Ciuc restrânge internarea pacienţilor cu boli cronice şi ia măsuri pentru evitarea aglomeraţiei în ambulatoriile de specialitate, pentru prevenirea şi, dacă va fi cazul, limitarea infecţiei cu noul coronavirus.

Potrivit unui comunicat transmis presei, s-a luat decizia de a amâna internarea cazurilor cronice, exceptând secţia de oncologie. “Pacienţii la care acest lucru este posibil vor fi reprogramaţi, bazându-se pe decizia medicilor curanţi, a medicilor-şefi”, se arată în comunicatul citat.

De asemenea, s-au luat măsuri pentru evitarea aglomeraţiei în ambulatoriile de specialitate din clădirea principală a spitalului. Intrarea în unitatea sanitară se va face prin spatele clădirii, din direcţia laboratorului, cu coordonarea unui angajat al spitalului, pe baza programărilor.

Ca măsură de prevenţie se organizează triaj la poarta spitalului, unde pacienţii vor completa chestionare pe propria răspundere cu privire la eventualele călătorii, contact cu persoane provenite din zone cu COVID-19 şi informaţii privind starea de sănătate.

“Apelăm la înţelegerea pacienţilor noştri pentru eventualele neplăceri şi cerem cooperarea lor pentru eficacitatea măsurilor de prevenţie. Suntem responsabili unii pentru alţii şi fiecare dintre noi are un rol semnificativ în prevenţia infecţiilor”, a declarat managerul instituţiei, dr. Konrád Judit. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul