Relaxarea restrictiilor in Miercurea Ciuc

Social
Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Miercurea Ciuc a hotărât despre facilitarea unor restricţii. Primarul Ráduly Róbert Kálmán, preşedintele comitetului a oferit şi alte informaţii de interes public.
Primarul a declarat: într-o comună limitrofă cu reşedinţa de judeţ a fost înregistrat un pacient infectat cu noul coronavirus, tratat în clădirea din Şumuleu-Ciuc a Spitalului Judeţean de Urgenţă Miercurea-Ciuc.Cu toate acestea din data de 15 mai a. c. se va demara şirul de relaxare a restricţiilor şi în Miercurea-Ciuc. 
Economie.
Cele mai mari schimbări vor avea loc în spaţiul economic. Începând cu ziua de 15 mai, vineri, magazinele din centrele comerciale Nest Ciuc, Tulipán, şi de la etajul sălii pieţei se pot deschide. În colaborarea cu Consiliul Judeţean Harghita, zona de parcare vestică a Arenei Erőss Zsolt se va transforma într-o piaţă. Săptămânal, în zilele de sâmbătă va găzdui târgul produselor tradiţionale (între orele 9:00–16:00), iar în zilele de miercuri va găzdui târgul de fructe şi legume (între orele 9:00–18:00). De asemenea, punctul de comercializare a fructelor şi legumelor de sub arcadele sediului Consiliului Judeţean Harghita se va muta în spaţiul de lângă intrarea în Arena Erőss Zsolt. Schimbarea locaţiei de la Promenadă la Arenă este indicat de numărul mare a locurilor de parcare. 

Cultură, sport, educaţie
Ráduly a declarat, că va fi relansată activitatea muzeului, teatrului, ansamblului folcloric, precum şi activitatea clubului sportiv municipal, dar fără public. Muzeologii încep munca în data de 18 mai a.c., iar personalul artistic al teatrului precum şi al ansamblului folcloric îşi vor relua activitatea în data de 1 iunie a. c. De asemenea se vor relua activităţile sportive în aer liber.Instituţiile de învăţământ ale municipiului sunt pregătite pentru perioada de pregătire între 2 şi 12 iunie cu planuri de mobilitate şi de igienizare. Primăria le sprijină cu 33 de generatoare de ozon pentru dezinfectarea sălilor de clase, cu câte două termometre pentru fiecare instituţie, 180 de dozatoare cu câte 5 litri de dezinfectant, şi după cerere şi cu materiale de dezinfectare a culoarelor. 

Programul cu publicul la Primărie
Începând cu data de 18 mai a. c. personalul compartimentului de evidenţa populaţiei, precum şi a casieriei aşteaptă cetăţenii cu program prelungit: în zilele lucrătoare între orele 9:00–13:00, respectiv 14:00–18:00, şi în zilele de sâmbătă între orele 9:00–13:00.Serviciile legate de solicitarea sau schimbarea cărţilor de identitate se face în locaţia deja cunoscută, într-un spaţiu restructurat, iar casieria va funcţiona în cetatea Mikó. Transportul public local va fi reluat cu data de 1 iunie 2020.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul