Primarul din Miercurea Ciuc propune folosirea unei clădiri Caritas pentru izolarea pacienţilor asimptomatici

Social

Primarul din Miercurea Ciuc, Raduly Robert Kalman, propune folosirea unei clădiri a Asociaţiei Caritas pentru izolarea pacienţilor asimptomatici internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU), unde numărul paturilor disponibile este în scădere.

„În faţa noastră este o decizie care trebuie luată, legată de situaţia sau de gestionarea situaţiei actuale. Dat fiind faptul că numărul cazurilor active în judeţ este de peste o sută şi numărul paturilor de spital din cele două locaţii pentru COVID, Spitalul din Odorheiu Secuiesc, respectiv secţia de Boli Contagioase de la SJU Miercurea Ciuc este unul limitat, trebuie să asigurăm pentru persoanele care au test pozitiv, dar sunt asimptomatice, o posibilitate de izolare în altă parte decât pe un pat de spital dotat cu oxigen. Poziţia noastră a fost şi rămâne ca cea mai bună soluţie, cel mai bun imobil în arealul nostru geografic este clădirea Caritas de la Băile Jigodin, clădire care a funcţionat şi până acum ca şi locaţie de carantină, drept pentru care Jandarmeria are experienţă în a asigura această clădire. Bineînţeles că în această nouă destinaţie trebuie o atenţie sporită din partea celor care asigură neintrarea şi neieşirea unor persoane şi sperăm că aceasta să fie un debuşeu firesc al situaţiei şi o alternativă normală de gestionare a celor asimptomatici”, a declarat Raduly Robert Kalman, într-o conferinţă de presă online.

Despre o posibilă reintroducere a restricţiilor, urmare a creşterii numărului de cazuri, primarul şi-a exprimat speranţa că acest lucru nu se va întâmpla şi că situaţia se va putea gestiona fără să fie nevoie de astfel de măsuri.

„Suntem într-un fel în contratimp. Cât a fost stare mult mai riguroasă, reguli mult mai stricte în vigoare, la noi nu exista, practic, pandemia. Acum, când se relaxează lucrurile în România, drept urmare şi la noi, au apărut cazuri pozitive. Dar, în opinia mea, faptul că de pe 1 iunie deschid terasele este un pas, pot să spun decisiv, în care guvernul central dă un mesaj clar: viaţa trebuie să meargă spre meandrul ei normal, spre rânduirea ei normală. Eu sper şi cred că nici nu trebuie să ne gândim sau să discutăm în următoarele săptămâni sau luni de o revenire la anumite măsuri mai stricte. Asta este dorinţa şi speranţa mea, sper să punem situaţia actuală în limitele fireşti, pe mijloacele pe care le avem în dotare şi să nu fie nevoie de restricţii”, a conchis Raduly Robert Kalman.

Şefa Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Harghita, Tar Gyongyi, a declarat, vineri, că se caută un centru corespunzător unde să fie transferaţi pacienţii cu COVID-19 asimptomatici de la SJU din Miercurea Ciuc pentru a reduce presiunea care există pe cadrele medicale, în urma creşterii numărului de cazuri. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul