Primarul din Miercurea Ciuc critică modul de comunicare în timpul pandemiei: Este o secretomanie foarte mare

Social

Primarului municipiului Miercurea Ciuc, Raduly Robert Kalman, a criticat joi, într-o conferinţă de presă online, modul în care se comunică, atât la nivel judeţean cât şi naţional, în legătură cu cazurile de infectare cu noul coronavirus, el apreciind că singurul remediu în această situaţie este adevărul.

Raduly a dat exemplul medicului de la UPU Miercurea Ciuc, diagnosticat marţi seara cu COVID-19, al cărui caz a fost făcut public abia miercuri după amiază, la insistenţele presei.

„Pe această cale doresc să vă mulţumesc şi să vă spun că noi suntem pe aceeaşi parte a baricadei, considerăm că singurul remediu cert în ceea ce priveşte această situaţie de pandemie este adevărul şi trebuie să spunem lucrurilor pe nume. (…) Opinia mea a fost, este şi rămâne că singura modalitate este comunicarea directă, faptică, în timp real”, a spus Raduly Robert Kalman.

Edilul a vorbit de o „secretomanie foarte mare”, care, în opinia sa, dăunează şi nu ajută în această situaţie.

„Nouă ne este foarte, foarte, foarte greu, nu să avem informaţii, ci să avem informaţii veridice, cel puţin la fel ca şi dumneavoastră, dragi ziarişti”, a spus primarul municipiului.

Raduly a explicat că i-a luat câteva zile să afle informaţii despre cazurile cinci şi şase din Harghita, care apar în statistica naţională, dar care nu au mai fost explicate de nimeni de la nivel naţional sau judeţean.

Primarul a făcut referire şi la persoana decedată în judeţ, care a fost contact al pacientului zero şi care, după ce a murit, a fost confirmată ca fiind infectată cu noul coronavirus, dar nu apare în statistica naţională privind decesele cauzate de COVID-19.

„Această comunicare oficială este dată cu pipeta, dar este de foarte multe ori eronată şi nu reflectă ceea ce s-a întâmplat sau se întâmplă”, a mai spus Raduly. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul