Centrul de Transfuzii Sanguine din Miercurea Ciuc suspendă temporar recoltarea de sânge

Social

Centrul de Transfuzii Sanguine din Miercurea Ciuc suspendă temporar recoltarea de sânge, în perioada 30 martie – 3 aprilie, întrucât nu mai există capacitate de stocare a stocurilor şi a preparatelor sanguine.

“Din cauza măsurilor de precauţie şi prevenire a pandemiei cu noul coronavirus, secţiile din spitale internează doar urgenţele majore. Din această cauză a scăzut mult consumul sângelui şi al preparatelor sanguine. Având în vedere că stocurile de sânge şi ale preparatelor sanguine sunt la maximul capacităţii de stocare, s-a luat decizia de a suspenda recoltarea de sânge în perioada 30 martie – 3 aprilie până la noi dispoziţii”, se arată pe pagina de Facebook a Centrului de Transfuzii Sanguine.

Directorul Centrului, Kopacz Ildikó, a declarat, pentru AGERPRES, că măsura este una temporară, întrucât există “un decalaj între stocul de sânge existent, care este unul mare, şi necesităţile spitalelor, în condiţiile în care nu se mai internează decât cazurile urgente”.

Kopacz Ildiko a făcut apel la înţelegerea donatorilor şi a precizat că măsura este una temporară.

Totodată, au fost sistate şi recoltările mobile, din alte localităţi ale judeţului, iar deciziile ulterioare vor fi comunicate din timp donatorilor. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul