Cabinet stomatologic de urgenţă, în premieră la Unitatea de Primiri Urgenţe a SJU Miercurea Ciuc

Social

Un cabinet stomatologic de urgenţă a început să funcţioneze, în premieră, în cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţe (SJU) Miercurea Ciuc, pacienţii urmând să beneficieze de servicii gratuite.

„Şi-a deschis porţile un cabinet de stomatologie dentară de urgenţă în cadrul UPU a spitalului. Acest cabinet va funcţiona nu numai pe timpul pandemiei cu coronavirus, ci şi după trecerea pandemiei, deoarece până acum nu au fost asigurate aceste servicii stomatologice de urgenţă, mai ales gratuite. (…) Am angajat doi medici stomatologi şi încă cu cinci colegi am încheiat contract pentru asigurarea urgenţelor. Acest lucru cred că va fi foarte îmbucurător pentru populaţia din zonă, pentru că până acum nu s-au asigurat aceste servicii gratuite”, a declarat managerul SJU Miercurea Ciuc, dr. Konrad Judit.

Aceasta a precizat că spitalul a achiziţionat unitatea dentară, aparatură de microchirurgie şi consumabile, investiţia fiind de peste 90.000 lei şi urmează să se demareze achiziţia unui aparat de radiologie dentară.

La rândul său, şefa UPU Miercurea Ciuc, dr. Kocso Jolan, a precizat că acest cabinet va funcţiona 24 de ore din 24, şapte zile din şapte, iar serviciile oferite sunt gratuite atât pentru pacienţii care au asigurare medicală, cât şi pentru cei care nu au asigurare medicală.

Aceasta a punctat faptul că „este un eveniment important în viaţa Unităţii de Primiri Urgenţe a SJU”, pentru că un astfel de cabinet nu a funcţionat până acum şi a arătat că serviciile oferite vor fi doar cele de urgenţe stomatologice, cum ar fi o extracţie de urgenţă, un abces dentar sau leziune traumatică.

Prezent la inaugurarea cabinetului, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, Borboly Csaba, a vorbit despre un „demers foarte bine planificat” de dezvoltare a spitalului, care are ca obiectiv transformarea în spital clinic de urgenţă. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul