SJU Miercurea Ciuc sistează intervenţiile chirurgicale la pacienţii cronici, timp de o săptămână, în contextul pandemiei

Social

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Miercurea Ciuc sistează, pentru o săptămână, intervenţiile chirurgicale pentru pacienţii cronici, suspendă concediile de odihnă ale personalului şi reorganizează mai multe secţii, în contextul în care a crescut numărul de persoane infectate cu noul coronavirus, care au nevoie de îngrijire medicală.

Potrivit unui comunicat al SJU Miercurea Ciuc, în perioada 26-30 octombrie se sistează intervenţiile chirurgicale pentru pacienţii cronici, aceştia urmând să fie anunţaţi şi reprogramaţi. Ambulatoriile de specialitate ale spitalului funcţionează în continuare, cu program redus, pacienţii fiind programaţi la un interval de 30 de minute.

Se continuă triajul în poarta unităţii, pacienţii fiind rugaţi să coopereze cu personalul spitalului, să ofere datele cerute şi să respecte îndrumarea primită, se mai arată în comunicat.

De asemenea, pentru a asigura îngrijirea necesară a numărului mare de pacienţi, conducerea spitalului a dispus, “cu unele excepţii bine justificate”, suspendarea concediilor de odihnă pentru personal, începând cu 1 noiembrie şi a înştiinţat angajaţii care se află acum în concediu că pot fi rechemaţi la nevoie.

De câteva zile au început şi o serie de reorganizări în SJU, pentru a avea mai multe spaţii pentru pacienţii infectaţi cu SARS-CoV-2 şi pentru a sigura noi paturi de terapie intensivă, dacă va fi nevoie, în contextul în care şi celelalte spitale din judeţ unde sunt îngrijiţi bolnavii de COVID-19 sunt aglomerate.

“S-au creat noi circuite în cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe, s-a instalat un nou cort cu încălzire pentru a oferi spaţiu de aşteptare pacienţilor cu simptome uşoare, sub supravegherea personalului de specialitate. Fiind spital judeţean de urgenţă, spitalul nostru primeşte toate urgenţele din judeţ. Secţia ortopedie s-a mutat la secţia cardiologie, care s-a restrâns, creând spaţii pentru aceasta. Astfel, s-a eliberat parterul spitalului, unde va funcţiona în forma iniţială zona tampon (zona galbenă) pentru suspecţii cu infecţia SARS-CoV-2 şi unde – după măsurile organizatorice necesare – vor fi disponibile 10 paturi de terapie intensivă pentru pacienţii COVID-19 (zona roşie)”, informează sursa citată.

Totodată, secţia de medicină internă se va transforma, în caz de necesitate, în zonă tampon pentru pacienţi cu testul RT-PCR negativ, dar cu suspiciunea bolii COVID-19, iar secţia de neurologie se va restrânge şi va elibera paturi pentru cazurile de la medicină internă.

Potrivit sursei citate, de la confirmarea primului caz în Miercurea Ciuc, în luna aprilie, la Spitalul Judeţean de Urgenţă au fost internaţi 996 pacienţi cu COVID-19, iar 14 dintre ei au decedat.

Luni dimineaţă, la SJU Miercurea Ciuc erau internaţi 82 de pacienţi cu COVID-19 şi nouă pacienţi cu suspiciunea infecţiei cu SARS-CoV-2. Doi bolnavi COVID-19 au nevoie de tratament de terapie intensivă.

“Depunem eforturi pentru a asigura spaţiile şi îngrijirea necesară pacienţilor COVID-19, dar şi pentru a asigura îngrijire medicală pentru ceilalţi pacienţi. Pot apela la noi cu încredere toţi cei cu probleme de sănătate, vor fi primiţi, evaluaţi şi vor primi îngrijirea de care au nevoie. Personalul medical care se ocupă cu cei infectaţi cu coronavirus este obosit după efortul de mai multe luni, putem ajuta munca lor noi toţi cu respectarea măsurilor de precauţie, vă rugăm să respectăm aceste câteva reguli bine cunoscute”, a spus managerul spitalului, dr. Konrád Judit.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.

Lasă un răspuns Anulează răspunsul